
de stofkeuze
We bekijken samen wat het beste past bij je meubel, je smaak, je interieur én het gebruik. Een stof die niet alleen mooi is, maar ook lang meegaat. De waarde in Martindale bv. hoe hoger de score, hoe hoger de slijtvastheid van de stof en dus hoe duurzamer.
Sommige stoffen zijn geschikt voor ronde stoffering, andere zijn weer beter op vierkante vlakken. En zo zijn er meerdere criteria bij het uitkiezen van een meubelstof.
Om de nodige garanties te kunnen geven, werkt puurstoffeerwerk enkel met eigen stoffen.
de stoffencollectie
De collectie is over de jaren heen een verfijnde mix geworden van merken die een correcte prijs-kwaliteitverhouding leveren met stoffen die in Europa worden geweven.
Zo werken we graag met :
wind exclusive design - nobilis - keymer - höpke - extro italia

een duurzaam woordje
Je tweedehandsmeubel, een erfstuk laten herstofferen is een verstandige beslissing. Je geeft het meubel een nieuw leven en het komt niet op de afvalberg terecht. Je werkt mee aan een circulaire economie !
Maar de productie van textiel heeft natuurlijk ook een impact op het milieu. Pas op voor greenwashing en te dure woorden.
Wanneer is een stof duurzaam? Duurzaamheid is een begrip dat verschillende facetten heeft: mens/dier, economische vatbaarheid en milieu. Om niet te ver uit te wijden : Check het label! Je kan zelf om te beginnen het verplichte textiellabel controleren met de samenstelling van de meubelstof.
Een belangrijk en internationaal aanvaard keurmerk in de textielsector is o.a. het OEKO-TEX®label: OEKO-TEX Standard 100 geeft je een garantie dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. OEKO-TEX MADE IN GREEN gaat nog verder en garandeert dat een product is vervaardigd met behulp van duurzame processen onder sociaal aanvaardbare arbeidsomstandigheden.
Het is ook een wisselwerking uiteraard: als consument moet je ook echt bereid zijn om te verduurzamen (lees: iets meer uit te geven voor kwaliteit), anders kan de textielindustrie zijn DNA ook niet aanpassen.